Durramjöl i bröd

Jag har de senaste dagarna sett ett stort intresse för mitt första durramjölsrecept – surdegsfrallor

Jag satte t o m min naturligt glutenfria surdegsgrund delvis på durra.

Efter lite googlande insåg jag varför intresset var så stort – Glutenfri kost ger glutenfria tips – och durra är ett viktigt tips han ger. Durra säljs av Friends of Adam

Jag kan säga direkt – jag är också mycket svag för durramjöl – väldigt fina bakegenskaper, fin smak osv. Det finns ett fel och det är prislappen. 700 g kostar nästan 90 kr. Och bakar man som jag gör flera gånger i veckan får det bli då och då som detta mjölet används.

Det bästa surdegsfrallorna med durra har tyvärr legat lite gömt här på bloggen så jag skickar en direktlänk dit. Det enda som ska göras för att få till dem riktigt fint är att minska den totala mjölmängden något, alt öka vätskemängden.

Och i  morgon kommer ett recept till då jag ändå planerat ett nytt brödbak och jag har lite durramjöl som fått vänta till ett passande tillfälle.

/Annika

Om Annida

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad allt innehåller.
Det här inlägget postades i Äggfritt, Bröd, Surdegsbröd, Tips & Råd och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Durramjöl i bröd

 1. Kjersti skriver:

  Jag gillar också durramjöl, tråkigt att det är så dyrt! Igår gjorde jag ett ljust formbröd med bl a durra som blev kollossalt lyckat, så det dyker väl upp så småningom. Ha det bra!

 2. Lina skriver:

  Hej! Har själv köpt durramjöl, och vill tipsa om att det är billigt i utländska affärer. I Gbg där jag bor har vi en indisk affär där 1 kg rent durramjöl kostar 25 kr. Då blir det lite billigare med gott bröd! Utländska butiker skall man alltså kolla i . . .

 3. Mia skriver:

  Lina, vart i gbg?!

 4. tinasmagmat skriver:

  Hej!
  Jag läste på en brittisk site att den durra som säljs i asiatiska/afrikanska butiker inte alltid är helt ren. Personen som skrev om detta hade hittat en del gluten i det mjölet. Det är ju tillverkat för att folk ska använda durra, inte för att man ska använda glutenfritt durra. Däremot kan man köpa det billigare direkt från USA där det kostar 12:94 USD (+frakt) för 6 pund, dvs 3 kg. Om man är i USA kanske det kan vara värt att köpa en påse eller två?

  • bakomatforalla skriver:

   Bra information! Jag har hittills bara köpt från Friends of Adam, som är rent. De köper in specialhanterat durra. Har inte vågat asiatisk affär, då det känns ovisst. Även om priset lockar.

 5. tinasmagmat skriver:

  Hej,
  Jag kan inte se den kommentar jag skrev? Godkändes den inte? Gör ett nytt försök:
  Jag läste alltså på en brittisk site där en person med glutentestutrustning hade köpt durramjöl i en indisk butik och hittat ganska höga halter med gluten i den. Alltså kan man inte vara helt säker på om den durra man hittar i asiatiska eller afrikanska affärer är helt ren. Man måste ju komma ihåg att de tillverkar ju inte durra för glutenallergiker utan för att det är en vanlig ingrediens i det indiska och afrikanska köket och de behöver inte bry sig gluten. Däremot kan man köpa billigare durra av Bob’s Red Mill i USA på nätet och kanske även på andra ställen i Europa. Det är Bob’s Red Mill som Friends’ of Adam säljer (med stor vinst, sannolikt: 3 kg kostar lika mycket som 1 kg i Sverige).
  /Tina

  • bakomatforalla skriver:

   Hemligt! Jag har t o m svarat – och det syns inte heller! Hur som helst – tack för viktig info! Jag har bara vågat köpa från Friends of Adam – även om det är svindyrt. Värt att kolla upp egen import.
   Annika

 6. Emmasalster.se skriver:

  Märket är jalpur. Hetee juwar flour = durra. En butik i Göteborg kostar de 25 kr för 1 kg. Ska fråga dom som köper vad butiken heter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s