Små goda maränger

Idag gjorde jag chokladpudding. Då får man två äggvitor över. En bra restprodukt som ju passar perfekt till smarriga maränger. Dessa finns i stort sett på bloggen innan, men nu kommer ett recept baserad på mindre mängd äggvita då jag ganska ofta har just två äggvitor över.

Sätt ugnen på 100 grader.

  • 2 äggvitor
  • 0,75 dl socker
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 msk maizena
  • knappt 0,5 tsk kardemumma.

Vispa äggvitorna och hälften av strösockret till ett vitt hårt skum. Vispa därefter i resten av strösockret. Vipsa till det är knasterfritt.

Bland florsocker, maizena och kardeumman i en skål. Häll i äggvitesmeten. Vänd ner med stor skede.

Lägg massan i en stor spritspåse, spritsa ut små härliga maränger på en en plåtar klädda med bakplåtspapper. Spritsa ut maränger. Jag föredrar små maränger då de ändå är väldigt söta. Hellre ta två:-).

Grädda mitt i ugnen i 50-60 minuter (beroende på hur stora du gör dem).

Maränger – redo att gräddas.

Maränger passar gott till marängsviss. Här hittar du tips om det och maränger utan kardemummasmak.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Desserter, Godis, Gott till kaffet, Julbak, Småkakor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s