Gammeldags chokladpudding – utan mjölk

Jag har länge velat bjuda barnen på min egen dessertfavorit när jag var liten – chokladpudding. Nu har det blivit av. Även här utgick jag från ett recept av Per Morberg.

8 dl havredryck eller den mjölk/mjölkersättning du tål.
1 dl maizena
1 dl råsocker
2 st äggulor
0.5 dl kakao
1 msk vaniljsocker

Lägg allt utom vaniljsocker i en tjockbottnad gryta. Blanda. Värm upp allt under konstant omrörning med visp. När det börjar tjockna tar du av grytan från plattan och vispa i vaniljsockret. Ställ tillbaks på plattan och låt det tjockna ytterligare lite till efter det (någon minut eller två). Häll sedan upp i portionsskålar. 4 stora portioner eller 6 lite mindre.

Ställ i kylen någon timme.

Vi serverade med vispad kokosgrädde. Det kan jag varmt rekommendera. Tänk på att ta lite florsocker i kokosgrädden – både för smak och konsistens.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Desserter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s