God rabarberkaka i långpanna

Idag ville jag ha snabbt fika. Har tvätt- och fixardag efter semestern så jag ville inte ägna för mycket tid åt fikat. Har rabarber i frysen så jag vill använda dem. Hittade ett recept på nätet på en blogg som heter Syster och yster lagar mat som jag gjorde om till ett mjölkfritt och naturligt glutenfritt.

Ingredienser

  • 300 g smält mjökfritt margarin
  • 5 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl naturligt glutenfri mjölmix, (t ex Schaers Mix C, Sempers Fin mix, Lailas Gula eller Mixwell naturligt gluten- och laktosfria mix).
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • 3-5 dl tärnad rabarber


Smörj en långpanna med mjölkfritt margarin och mjöla/bröa (tänk på att skorpmjölet ska vara fritt från gluten och veteprotein) en långpanna. Rör med elvisp ihop smält mjölkfritt margarin, socker, ägg, vaniljsocker, den valda mjölmixen, bakpulver och kardemumma. Häll smeten i långpannan och fördela den jämt. Strö de tärnade rabarberna ovanpå smeten. Grädda i 200° i ca 40 minuter. Servera kakan som den är eller med vaniljsås eller glass (tänk på allergierna bara så att tillbehören är ”fria”). Man fick passa så att kakan inte brände och jag la på folie sista 10 minuterna. Kakan blev väldigt god – och lite härligt seg.

Denna kommer jag definitivt att göra om. Enkel, snabb och supersmaskig!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s