God rabarberkaka i långpanna

Idag ville jag ha snabbt fika. Har tvätt- och fixardag efter semestern så jag ville inte ägna för mycket tid åt fikat. Har rabarber i frysen så jag vill använda dem. Hittade ett recept på nätet på en blogg som heter Syster och yster lagar mat som jag gjorde om till ett mjölkfritt och naturligt glutenfritt.

Ingredienser

  • 300 g smält mjökfritt margarin
  • 5 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl naturligt glutenfri mjölmix, (t ex Schaers Mix C, Sempers Fin mix, Lailas Gula eller Mixwell naturligt gluten- och laktosfria mix).
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk kardemumma
  • 3-5 dl tärnad rabarber


Smörj en långpanna med mjölkfritt margarin och mjöla/bröa (tänk på att skorpmjölet ska vara fritt från gluten och veteprotein) en långpanna. Rör med elvisp ihop smält mjölkfritt margarin, socker, ägg, vaniljsocker, den valda mjölmixen, bakpulver och kardemumma. Häll smeten i långpannan och fördela den jämt. Strö de tärnade rabarberna ovanpå smeten. Grädda i 200° i ca 40 minuter. Servera kakan som den är eller med vaniljsås eller glass (tänk på allergierna bara så att tillbehören är ”fria”). Man fick passa så att kakan inte brände och jag la på folie sista 10 minuterna. Kakan blev väldigt god – och lite härligt seg.

Denna kommer jag definitivt att göra om. Enkel, snabb och supersmaskig!

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Desserter, Gott till kaffet, Mjuka kakor, Paj och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s