Albins och Sigrids apelsinkladdkaka – utan gluten , vete och soja och mjölk

Barnen börjar helt klart bli stora. Och jag är glad över att de känner sig fria att experimentera i köket. En dag på höstlovet var de ensamma hemma och då bakade de kladdkaka. De ville inte ha med chokladsmak. Citroner hade vi inte hemma men apelsiner fanns. De hade inte heller så mycket mjölkfritt margarin hemma. Kakan blev mycket god men inte så kladdig så vi bestämde att de skulle försöka modifiera receptet något så att den blev mer kladdig. Här kommer resultatet. Och det är nog en ny husfavorit:-)

20141108_162500

Sätt ugnen på 175 grader.

  • 80 g smält mjölkfritt margarin
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Grovrivet skal från en apelsin
  • Pressad saft från en apelsin
  • 1  2/3 -2 dl glutenfri ljus mjölmix
  • en nypa salt.

Alla ingredienser utom den pressade apelsinsaften blandas i det smälta mjölkfria margarinet. När smeten är jämn och fin – blanda ner apelsinsaften. Smörj en form med löstagbara kanter, strö den med lite mjölmix. Se till att breda ut smeten ända ut i och att det blir en slät och jämn yta.

Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter.

Pudra över lite florsocker när kakan svalnat. Servera med R-ice glass eller
SoyaToos RiceWhip.

20141108_163109

Annons

1 tanke på “Albins och Sigrids apelsinkladdkaka – utan gluten , vete och soja och mjölk

  1. Vad roligt att dina barn är intresserade av köksbestyrr! Tror att det är viktigt att ta med dem från början. Mitt lilla barnbarn som nyss fyllt 3 älskar att ”hjälpa till”, och vi bakar nästan varje vecka. Hoppas intresset ska hålla i sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s