Mjölkfri vaniljpannacotta

Åhh – detta blev så himla gott – och i min och Sigrids värld alldeles för lite – ett glas var med sammetslen pannacotta toppad med bär.

DSC_2759

Ingredienser:
(4 portioner)

  • 5 dl Oatlys iMat (eller annan gräddersättning som ni tål)
  • 1/2 dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 3 gelatinblad.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

Skär en skåra utmed hela vaniljstången. Skrapa ur vaniljfröna, lägg i en kastrull. Lägg även i vaniljstången i kastrullen. Häll över den valda gräddersättningen och sockret. Blanda. Småkoka ca 2 minuter.  Ta bort från värmen. Ta ur vaniljstången.
När det slutat koka lägger du i gelatinbladen och blanda väl tills de löst sig (går fort).
Häll i serveringsglas. Ställ minst 2 timmar i kylen. När du serverar toppar du dem med valfria bär.

DSC_2757

Så otroligt smarrigt!

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Äggfritt, Desserter, Gott till kaffet och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mjölkfri vaniljpannacotta

  1. Beatrice skriver:

    Detta måste jag testa. Tyvärr fanns inget gelatin hemma så vi får snällt vänta tills vi kommer iväg till affären 🙂 Jag skall testa att göra den med kokosgrädde. Det har blivit min ”livlina” när det behövs grädde. Fungerar förvånansvärt bra. Tack för att du delar med dig till oss överkänsliga 😉

  2. Helen skriver:

    Tack, detta recept måste testas härframöver. Vill även passa på att tipsa om att man kan använda gelesocker (multi) istället för gelatin ;-)!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s