Chokladkakor med mjölkfri vit choklad

I dag tänkte jag att det var dags att göra slut på en vit choklad-kaka som legat i skafferiet sedan december. Jag har lite blandade känslor inför vit choklad. Det är ju väldigt sött om man som jag gärna äter fin mörk choklad. Men t ex gjorde jag en fudge som var fantastisk innan jul så det passat i en del saker.

Jag hittade ett recept i Pernillas värld. Jag utgick från det och la till 2 äggulor – dessa kan nog uteslutas om du inte tål ägg. Med allergivänlig mjölmix blev smeten ganska kladdig så jag valde att göra rutor i långpanna – det blev bra.

  • 200 gram mjölkfritt margarin
  • 5 dl ljus glutenfri mjölmix
  • 2 dl strösocker
  • 4 msk kakao
  • 1/2 dl sirap
  • 1tsk vaniljsocker
  • 1 1/2  tsk bikarbonat
  • 2 äggulor (ingår inte i ursprungsreceptet, men jag la till då jag tycker ägg lyfter smak och konsistens. Kan säkert uteslutas)
  • 100 gram mjölk- och glutenfri vit choklad (Selected seven har bra vit choklad som är mjölk och mjölfri)

Så här gjorde jag:

Sätt ugnen på 200 grader

Börja med att hacka den vita chokladen så att den är klar.

Blanda alla torra ingredienser. Dela det mjölkfria margarinet i bitar. Använd en trägaffel för att hacka ner det mjölkfria margarinet i den torra blandningen. Fortsätt med fingrarna till margarinet är väl inblandat. Blanda i äggulor, sirap och den vita chokladen. Rör tills allt är ordentligt blandat.

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna. Smeta ut smeten i formen. Grädda så att själva kaksmeten är mitt i ugnen. Jag tog ingen tid tyvärr idag, men minst 1o minuter. Hela smeten ska liksom bubblat klart. Skulle tro att det jag gräddade dem ca 15 minuter. Satt framför ugnen efter 10 minuter och kikade.

Ta ut kakorna ur ugnen och skär i bitar. Inte för stora. Det är en söt kaka, så fyrkanter om ca 3 x 3 cm blir bra. Jag gjorde några större först och dessa delade jag sedan i mindre bitar.

Alla gillade den mycket och den kommer göras igen. Och som sagt, väldigt söt så den blir ganska dryg då alla var nöjda efter två kakor.

Annons

2 tankar på “Chokladkakor med mjölkfri vit choklad

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s