Mjölkfri fudge med vit choklad och saffran

Alla vill ju kunna äta godsaker till jul, även vi som inte tål allt. I kväll blev det denna fantastiska fudge med vit choklad och saffran. Receptet jag utgått från är ett recept som jag hittade i DN för något år sedan men med grädde och vanlig vit choklad. Då fick jag inte tag på på mjölkfri vit choklad så det fick vara. Men i år så har jag hittat vad jag behöver hos Selected Seven.

  • 2 1/2 dl Oatlys iMat. (Tål du inte ren havre, men t ex sojagrädde går det sannolikt lika bra. Kanske risgrädde fungerar också. Och är du laktosintolerant, väljer du det).
  • 3 dl strösocker
  • 75 g mjölkfri vit choklad
  • 1 kuvert saffran.

Börja med att finhacka chokladen. Klä sedan en form om ca 15 x 15 cm med bakplåtspapper.

Blanda socker och den valda gräddersättningen i en tjockbottnad gryta. Koka under omrörning tills smeten klarar kulprovet. En skål med kallt vatten och om du kan göra en liten kula av smeten du droppar i vattnet är den klar, annars koka lite till.

När den klarar kulprovet, ta grytan från plattan, blanda ner saffran och rör med kraftiga tag ner den vita chokladen tills den här helt smält. Häll direkt upp fudgesmeten i formen. Jämna till den och låt den svalna. Skär upp i små kuber. Inte för stora. Den blev väldigt god – och söt, precis som allt med vit choklad blir. Små fina kuber blev perfekt. Smaken gör ingen besviken 😀 .

Och du – du vet väl att bakomatforalla finns på facebook också? Gilla gärnafacebook.com/bakomatforalla

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Godis, Julbak och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mjölkfri fudge med vit choklad och saffran

  1. Ping: God mjölkfri vaniljkola (och glutenfri) | Bak & Mat för alla

  2. Ping: Chokladkakor med mjölkfri vit choklad | Bak & Mat för alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s