Mjölkfri fudge med vit choklad och saffran

Alla vill ju kunna äta godsaker till jul, även vi som inte tål allt. I kväll blev det denna fantastiska fudge med vit choklad och saffran. Receptet jag utgått från är ett recept som jag hittade i DN för något år sedan men med grädde och vanlig vit choklad. Då fick jag inte tag på på mjölkfri vit choklad så det fick vara. Men i år så har jag hittat vad jag behöver hos Selected Seven.

  • 2 1/2 dl Oatlys iMat. (Tål du inte ren havre, men t ex sojagrädde går det sannolikt lika bra. Kanske risgrädde fungerar också. Och är du laktosintolerant, väljer du det).
  • 3 dl strösocker
  • 75 g mjölkfri vit choklad
  • 1 kuvert saffran.

Börja med att finhacka chokladen. Klä sedan en form om ca 15 x 15 cm med bakplåtspapper.

Blanda socker och den valda gräddersättningen i en tjockbottnad gryta. Koka under omrörning tills smeten klarar kulprovet. En skål med kallt vatten och om du kan göra en liten kula av smeten du droppar i vattnet är den klar, annars koka lite till.

När den klarar kulprovet, ta grytan från plattan, blanda ner saffran och rör med kraftiga tag ner den vita chokladen tills den här helt smält. Häll direkt upp fudgesmeten i formen. Jämna till den och låt den svalna. Skär upp i små kuber. Inte för stora. Den blev väldigt god – och söt, precis som allt med vit choklad blir. Små fina kuber blev perfekt. Smaken gör ingen besviken 😀 .

Och du – du vet väl att bakomatforalla finns på facebook också? Gilla gärnafacebook.com/bakomatforalla

Annons

2 tankar på “Mjölkfri fudge med vit choklad och saffran

  1. Pingback: God mjölkfri vaniljkola (och glutenfri) | Bak & Mat för alla

  2. Pingback: Chokladkakor med mjölkfri vit choklad | Bak & Mat för alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s