Mjölkfria kokostryfflar

Dessa små bollar är något för den som är en riktigt gottegris – som min lilltjej t ex . Ja, de flesta kan nog äta en eller två med viss belåtenhet 🙂 Receptet hittade jag på DanSucker. Gjorde lite fel och tog 50 g för mycket av kokosen. Jag skriver ner så som det ska vara – tror att det blir kanon. Är man tokig i kokos fungerade det alldeles utmärkt med 50 g till.

  • 100 g mjölkfri mörk choklad
  • 4 msk iMat, alt sojagrädde eller risgrädde, eller den gräddersättning du tål.
  • 150 g (ca 3 dl) Dansukker Florsocker
  • 100 g (3 dl) kokosflingor
  • mjölkfri vit choklad

Smält den mörka chokladen i micron. passa så att den inte blir för varm. Max 48 grader. Rör i den valda gräddersättningen.

Tillsätt kokosflingorna. Arbeta därefter in florsockret, lite i sänder, till en smidig massa. Ställ kallt i 2 timmar.

Riv den vita chokladen. Forma massan till kulor som rullas i den vita mjölkfria chokladen. Förvara svalt.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Äggfritt, Godis, Gott till kaffet, Julbak och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mjölkfria kokostryfflar

  1. Karin skriver:

    har inte provat att baka dina reept än, men jag är superglas för att jag hittat till din fina sida med många bra recept på mjölkfria alternativ! Kommer att vara inne på denna sidan mycket 🙂 Kram från en som nyligen upptäckt hon inte kan äta mjölk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s