Syltbrysselkakor

Dessa smarriga småkakor gillar alla – jag lovar. Har hittills aldrig blivit fel. Ser inte ut så mycket för världen men som man säger ”less is more”.

ca 60-70 st. Sätt ugnen på 175 grader.

  • 5 dl valfri ljus gluten- och laktosfri mjölmix
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g mjölkfritt margarin

Garnering

  • Pärlsocker.
  • Fast sylt (tycker att kvalitetssylt behövs för att det ska bli bra). Jag har ofta två sylter så gör jag 50/50. Idag hade jag blåbärsylt på hälften av kakorna och hallonsylt på den andra hälften.

Ta fram en matberedare. Hacka samman alla ingredienser. Forma till avlånga rullar, ca 4 cm i diameter. Rulla dem i pärlsocker. Låt dem vila i kylen en god stund – gärna över natten. Ta fram en rulle i taget – annars blir de sista rullarna för varma. Skär dem i skivor, knappt 1/2 cm tjocka. Markera en liten grop i varje kaka och lägg i valfri sylt. Lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper. Grädda mitt i uggen ca 10 minuter. Låt kakorna ”stanna” lite innan du lägger dem på galler för att svalna. Förvara dem torrt och svalt.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Äggfritt, Gott till kaffet, Julbak, Småkakor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s