Drömtårta

Snabb tårta. Ibland behöver man trolla till en tårta och då passar den här bra.

  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 äggula

Sätt ugnen på 225 grader.

Vispa ägg och socker ordentligt pösigt. Blanda i potatismjöl, kakao och bakpulver. Vände ner tills smeten är ordentligt blandad. Bred ut på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Om det behövs – lägg på lite ugnsfolie sista minuten.

Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. Låt den kallna.

Gör fyllningen. Blanda florsocker och mjölkfritt margarinet tills det känns luftigt. Blanda i vaniljsocker. Avsluta med att röra i äggulan.

Bred på fyllningen på kakan. Rulla ihop. Låt den vila i kylen någon timme innan servering.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Desserter, Gott till kaffet, Mjuka kakor, Tårtor och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s