God korv stroganof

Lite rejäl husmanskost à la 70-talet är aldrig fel. Serverar man den med lite sallad så blir det lite piffigare.

 • 600 g falukorv med hög kötthalt.
 • 3 st hackade charlottenlökar
 • 25 g mjölkfritt margarin
 • en knippe persilja
 • 2, 5 msk maizena
 • ca 7 dl av den mjölk/mjölkersättning du tål. Vi väljer havremjölk.
 • 1/2 tsk salt
 • 5 drag med vitpepparkvarn
 • 1 1/2 msk tomatpuré

Tärna falukorven och lök  och stjälkarna till persiljan fint (låt toppen vara så länge – ska i i slutet)

Smält det mjölkfria margarinet (eller matolja går bra) i en stor gryta – gärna gjutjärnsgryta. Bryn falukorv, löken och persiljestjälkarna. Skikta över maizenamjölet. Rör om så mjölet binder upp vätskan och sätter sig på korven. Häll på den mjölk/mjölkersättning du valt i omgångar. Låt tjockna mellan varje hällning. Stanna när du tycker att du har lagom konsistens. Tillsätt tomatpuré, salt och peppar. Smaka av. Låt sjuda i 3-4 minuter. Ta av från plattan. Finhacka toppen av persilja och blanda i. Servera med mjölig potatis och god sallad.

Tips på god Sallad:

 • En påse salladsmix (vi väljer påsarna för att det är ungefär vad som går åt och då blir det inget svinn. Gör man sallad till många, välj de salladssorter du vill använda i stället). Om vi hittar väljer vi gärna en med spenat, ruccula och machae.
 • Ett paket tomatmix – eller givetvis går det bra med löstomater. ca 250 g.
 • 1 påse pinjekärnor.
 • Olivolja
 • Svartpeppar
 • Havssalt (flingsalt)
 • Några stänk apelsinjuice

Lägg salladen i botten på en skål eller ett fat med kanter. Skär tomaterna i klyftor och lägg ovanpå. Ringla över olivolja, strö över en nypa flingsalt, 2 drag med svartpepparkvarnen. Stänk över lite apelsinjuice. Avsluta med att rosta pinjenötterna i torr panna tills de fått färg och strö dem över salladen. När det är avocado-säsong tar vi gärna det också i salladen.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Lunch och lättare rätter, Mat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s