God Majskyckling

När jag var liten var kyckling en festrätt. Nu är det nog vardagsmat för många. Själv föredrar jag majskyckling då jag tycker att smaken är markant bättre, men det går givetvis med annan kyckling om man inte få tag på majskyckling.

Så här gör vi vår kyckling.

  • 1 st majskyckling
  • 75 g smält mjölkfritt margarin eller  0,5-0,75 dl fin olivolja
  • 1 msk havssalt (obs flingsalt)
  • 10 drag med svartpepparkvarn
  • 5 kvistar  rosmarin – repa dem och hacka
  • 1 pressad vitlöksklyfta.

Sätt ugnen på 225 grader. Smält fettet och blanda i alla örter och kryddor. Låt det gosa ihop sig en liten stund.

Dela kycklingen i bitar. Lägg i ugnsfast form. Häll krydd- och örtblandningen över kycklingen. Ställ kycklingen i mitten av ugnen. Efter 20 minuter tar du ut den och öser den med den sky som bildats.  Upprepa 2-3 gånger till. Låt kycklingen stå i ugnen 35-40 minuter. Ytan på kycklingen ska ha blivit gyllenbrun och knaprig.

Gör en god sås på den sky som du fått. Enklast är att bara blanda i lite iMat (eller matlagningsgrädde om man tål mjölk). Jag reder oftast av med lite maizena, men det är inte nödvändigt. Servera med ris, god sallad och lite bröd.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s