God glutenfri pizza

Pizza tycker jag har varit det klurigaste att ersätta. Detta recept hittade jag till slut på nätet. Har ändrat det lite och tycker själv att det är en hit. Har bjudit ”vanliga” människor på vår pizza – fått godkänt med råge.

Pizzadeg:

  • 25 g jäst
  • 5 dl glutenfri mjölmix
  • ½ tsk salt
  • ½ msk olja
  • 1½-2 dl ljummet vatten.

Jag använder hushållsmixern till denna.

Smula jästen. Lös upp med olja och vatten. Blanda i mjöl och salt. Arbeta till smidig deg. Här får man vara lite följsam med vattnet. De första gångerna jag gjorde detta recept hade jag för lite vatten och därför ökat mängden. Blir degen lite för lös – knåda in lite extra mjöl om det behövs. Ska vara slät och smidig. Jäs till dubbelstorlek.

redo att åka in ugnen

Nu är det bara att göra sin favoritfyllning. Tål du mjölk tar du förstås ost. Via andra tar desto mer av den fyllning vi gillar. Grädda i 225 grader.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Lunch och lättare rätter, Mat, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s