Glutenfritt formbröd- gammal favorit med nytt mjöl

Det var dags för nytt brödbak idag. Idag ville jag inte ha ett bröd som krävde så mycket av mig, men som är väldigt gott. Utgick från Gott Glutenfritt Formbröd som jag skapade för några veckor sedan. Även denna gången var ena mjölsorten med havre (den på 150 g), men ett nytt mjöl för mig som jag köpte på mässan ”Mat för livet”. För er som inte tål ren havre – ta t ex bovetemjöl istället vid den mjölmängden som är 150 g. Annars är detta ett perfekt surdegs-nybörjarbröd. Jag gjorde inga andra ändringar av receptet än att byta ut skrädmjölet mot Provenas mjöl.

det nya mjölet

Märket är Provena, Glutenfree Oat Bread Mix. Luktade väldigt gott och gav en luftig konsistens. Riktigt gott bröd blev det även denna gången. Och som sagt – är ni nya i surdegsbagare så är detta ett enkelt och gott bröd att baka.

Sätta din första surdeg? Jag använde Mixwells recept när jag satte min. Hon har även tips på helt naturligt glutenfri surdegsgrund.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Bröd, Surdegsbröd, Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s