Glutenfritt formbröd- gammal favorit med nytt mjöl

Det var dags för nytt brödbak idag. Idag ville jag inte ha ett bröd som krävde så mycket av mig, men som är väldigt gott. Utgick från Gott Glutenfritt Formbröd som jag skapade för några veckor sedan. Även denna gången var ena mjölsorten med havre (den på 150 g), men ett nytt mjöl för mig som jag köpte på mässan ”Mat för livet”. För er som inte tål ren havre – ta t ex bovetemjöl istället vid den mjölmängden som är 150 g. Annars är detta ett perfekt surdegs-nybörjarbröd. Jag gjorde inga andra ändringar av receptet än att byta ut skrädmjölet mot Provenas mjöl.

det nya mjölet

Märket är Provena, Glutenfree Oat Bread Mix. Luktade väldigt gott och gav en luftig konsistens. Riktigt gott bröd blev det även denna gången. Och som sagt – är ni nya i surdegsbagare så är detta ett enkelt och gott bröd att baka.

Sätta din första surdeg? Jag använde Mixwells recept när jag satte min. Hon har även tips på helt naturligt glutenfri surdegsgrund.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s