Smältande syltkakor

Som jag redan nämnt är jag svag för småkakor. Denna var ny för mig idag, men det var inte sista gången jag bakade den. Kakan blev porös men mycket god. Jag brukar baka en annan syltkaka, som också är god, men där måste degen vila i kylen. Det behövdes inte här. Receptet är inspirerat av ”Syltkyssar” i Rosendals trädgårdscafé’s kokbok.

Sätt ugnen på 175 grader.

Kakor:

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 dl ljus mjölmix. Jag valde Lailas blå idag. Tror att det fungerar lika bra med naturligt glutenfri mix också.

Garnering:

  • Hallonsylt.

Rör samman det mjölkfria margarinet och florsocker. Till sätt de två mjölsorterna. Blanda ihop. Forma till runda bullar, ca 3 cm i diameter. Det blir ca 30 bollar. Gör ett hål i varje boll och fyll med sylt. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Låt kakan svalna på galler. De blev mycket porösa och smälter i munnen.

Annons

2 tankar på “Smältande syltkakor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s