Smältande syltkakor

Som jag redan nämnt är jag svag för småkakor. Denna var ny för mig idag, men det var inte sista gången jag bakade den. Kakan blev porös men mycket god. Jag brukar baka en annan syltkaka, som också är god, men där måste degen vila i kylen. Det behövdes inte här. Receptet är inspirerat av ”Syltkyssar” i Rosendals trädgårdscafé’s kokbok.

Sätt ugnen på 175 grader.

Kakor:

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 dl ljus mjölmix. Jag valde Lailas blå idag. Tror att det fungerar lika bra med naturligt glutenfri mix också.

Garnering:

  • Hallonsylt.

Rör samman det mjölkfria margarinet och florsocker. Till sätt de två mjölsorterna. Blanda ihop. Forma till runda bullar, ca 3 cm i diameter. Det blir ca 30 bollar. Gör ett hål i varje boll och fyll med sylt. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Låt kakan svalna på galler. De blev mycket porösa och smälter i munnen.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Äggfritt, Gott till kaffet, Småkakor och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Smältande syltkakor

  1. Ingela Hansen skriver:

    Har du recept på de andra syltkakorna också? Eller var det dessa som ni bjöd på idag?
    /Ingela

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s