Äppelmuffins med pepparkakssmak

Idag provade jag på att baka muffins jag aldrig bakat tidigare. Äppelmuffins med smak kanel och kardemumma. Receptet är lite ungefärligt för smeten blev ganska lös. De första 16 muffinsarna är bakade på den lösa smeten. Sedan tog jag i extra mjölmix för att få lite mer struktur i smeten. Därför ser mjölmängden ut som den gör. De blev väldigt goda så prova dem gärna – även om det kanske är ett ”lite på känn-recept”.

ca 30 – 35 st. Ugnstemperatur 200 grader.

  • 2 dl olja (inte olivolja. Hade jag haft hemma hade jag tagit rapsolja)
  • 3 dl strösocker
  • 2 rivna äpplen
  • 3 ägg
  • 4-6 dl ljus gluten- och laktosfri mjölmix (4 dl var ursprungsreceptet. Jag skulle börja med 5 dl nästa gång men kan tänka mig att 6 dl blir en lagom mängd).
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 1 msk kardemumma

Fyllning:
3 äpplen – skalade, urkärnade och delade i tunna skivor, 1/2 dl socker och 1 tsk kanel. (eller så tar man bara valfri mängd socker och kanel  – det gjorde jag fungerade bra)

Vispa olja och socker kraftigt. Bland i de rivna äpplena och äggen. Blanda samman mjöl, bikarbonat, bakpulver och kryddor. Rör ner i smeten. Klicka i smeten i bullformar, inte mer än 2/3 av formen. Jag valde att ta dubbla bullformar för att smeten var lös. Det blev bättre när jag hade i extra mjölmix.

Vänd äppelskivorna i kanel- och sockerblandningen. Lägg i en eller två i varje form.

Grädda mitt i i 15-20 minuter. Pudra över lite florsocker.

Min dotter tyckte att de smakade som mjuka äppelpepparkakor. 🙂

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s