Kladdkaka

En kladdkaka är aldrig fel. Har inte träffat på någon som inte kan tänka sig en bit kladdkaka. Själv firade vi idag att min son, som är sjuk i en konstig sjukdom (om den kan ni läsa  I min tankevärld), äntligen mår så bra att han kunde gå en och halvtimme i skolan. Det var stort och det firade vi med hans favorit – en kladdig kladdkaka 😀 .

Det här receptet utgår från ett recept som finns i Rosendals trädgårdscafés kok och bak-bok. Jag ersätter mjölet med glutenfri ljus mix och struntar i vallmofröna. Och givetvis byter jag ut smöret mot mjölkfritt bakmargarin.

  • 100 g smält mjölkfritt margarin
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1  2/3 dl glutenfri ljus mjölmix (här går det utmärkt att använda naturligt glutenfri mix)
  • en nypa salt.

Sätt ugnen på 175 grader.

Alla ingredienser blandas i det smälta mjölkfria margarinet. Smörj en form med löstagbara kanter, strö den med lite mjölmix eller om ni har hemma ströbröd av majs. Se till att breda ut smeten ända ut i och att det blir en slät och jämn yta.

Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Ät och njut med lite Oatlys havreglass eller med lite kokosgrädde eller om du tål – Go Green Visp.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Desserter, Gott till kaffet, Mjuka kakor och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s