Kladdkaka

En kladdkaka är aldrig fel. Har inte träffat på någon som inte kan tänka sig en bit kladdkaka. Själv firade vi idag att min son, som är sjuk i en konstig sjukdom (om den kan ni läsa  I min tankevärld), äntligen mår så bra att han kunde gå en och halvtimme i skolan. Det var stort och det firade vi med hans favorit – en kladdig kladdkaka 😀 .

Det här receptet utgår från ett recept som finns i Rosendals trädgårdscafés kok och bak-bok. Jag ersätter mjölet med glutenfri ljus mix och struntar i vallmofröna. Och givetvis byter jag ut smöret mot mjölkfritt bakmargarin.

  • 100 g smält mjölkfritt margarin
  • 3 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • 1  2/3 dl glutenfri ljus mjölmix (här går det utmärkt att använda naturligt glutenfri mix)
  • en nypa salt.

Sätt ugnen på 175 grader.

Alla ingredienser blandas i det smälta mjölkfria margarinet. Smörj en form med löstagbara kanter, strö den med lite mjölmix eller om ni har hemma ströbröd av majs. Se till att breda ut smeten ända ut i och att det blir en slät och jämn yta.

Grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter. Ät och njut med lite Oatlys havreglass eller med lite kokosgrädde eller om du tål – Go Green Visp.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s