Dags för lite mat också – Rotsaker/grönsaker i ugn

Det har nästan bara varit kakor och bullar sedan jag började bloggen. Som jag redan skrivit så beror det på att just baka varit det som jag själv lagt mest krut på och som för några år sedan var det stora omställningen.

En favorit som vi gör ofta i familjen är olika rotsaker i ugn. Det blir som Kajsa Varg – man tager vad man haver. Vid den här årstiden finns det hur mycket som helst att välja på. En favorit är rödbetor. Väldigt gott och maten blir vacker.

Skär rotsaker och gärna kål i bitar. Lägg i en ugnsfast from eller långpanna. Det går även bra att skära majskolvar i mindre bita och lägga i. Häl över olivolja, salta med havssalt. Blanda så att allt som ligger i formen får olja på sig.

Sätt ugnen på 200 grader. In med formen mitt ugnen. Ta ut formen 1-2 gånger och ”vänd” rotsakerna.

20-35 minuter i ugnen beroende på vilka rotsaker du valt och kvalitén på dem.

Servera till vad som helst. Marinerade lammfiléer, kokt lax eller falukorv – allt går lika bra. Äts av hela min familj med smak.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Lunch och lättare rätter, Mat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s