Dags för lite mat också – Rotsaker/grönsaker i ugn

Det har nästan bara varit kakor och bullar sedan jag började bloggen. Som jag redan skrivit så beror det på att just baka varit det som jag själv lagt mest krut på och som för några år sedan var det stora omställningen.

En favorit som vi gör ofta i familjen är olika rotsaker i ugn. Det blir som Kajsa Varg – man tager vad man haver. Vid den här årstiden finns det hur mycket som helst att välja på. En favorit är rödbetor. Väldigt gott och maten blir vacker.

Skär rotsaker och gärna kål i bitar. Lägg i en ugnsfast from eller långpanna. Det går även bra att skära majskolvar i mindre bita och lägga i. Häl över olivolja, salta med havssalt. Blanda så att allt som ligger i formen får olja på sig.

Sätt ugnen på 200 grader. In med formen mitt ugnen. Ta ut formen 1-2 gånger och ”vänd” rotsakerna.

20-35 minuter i ugnen beroende på vilka rotsaker du valt och kvalitén på dem.

Servera till vad som helst. Marinerade lammfiléer, kokt lax eller falukorv – allt går lika bra. Äts av hela min familj med smak.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s