Chokladsnittar

Dessa läckra kakor har prytt många kakfat genom åren. Förutom att de är goda så är de, precis som många småkakor, enkla att göra och man får ut ca 60 kakor.

Sätt ugnen på 200 grader. Har du varmluftsugn räcker det med 180 grader.

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 1/2 dl socker
  • 5 dl ljus glutenfri och laktosfri mjölmix. Till dessa kan man ta vilken mjölmix som helst. Även naturligt glutenfria mjölmixer fungerar utmärkt.
  • 5 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 ägg

Pensling och garnering
1 ägg och pärlsocker

Jag använder matberedare när jag gör dessa. Först tar jag det mjölkfria margarinet och sockret och hackar samman lite snabbt i beredaren. Behöver inte gå ihop jättenoga. Därefter lägger jag i alla de andra ingredienserna och kör på mellanväxeln tills allt är blandat väl. tar inte lång tid.

Därefter tar jag upp degen på bakbordet. Det behövs inte mycket extra mjölmix för att bearbeta degen. Knåda ihop den en kort stund. Dela därefter degen i sex lika stora delar. Forma dem till långa rullar. Lägg varje rulle på bakplåt med bakplåtspapper. Det får plats tre rullar på varje plåt. Platta till rullarna lite lätt och pensla dem sedan med ägg och strö över pärlsocker.

Grädda kakorna mitt i ugnen på 200 grader i 13-15 grader.  När du tagit ut kakorna ur ugnen låter du dem svalna lite, sedan skär du dem i ca 2 cm breda, sneda snittar. Jag har även skurit dessa bredare vid vissa tillfällen – blir lite festligare på kalas.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Gott till kaffet, Julbak, Småkakor och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Chokladsnittar

  1. Linda skriver:

    grädda kakorna mitt i ugnen 13-15 grader?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s