Snabba kardemummabullar

För tredje helgen i rad strålar solen från himlen och man vill ha snabbt, enkelt och gott fika. Då passar dessa bullar med rejäl kadremummasmak perfekt. Enkla att baka och och på 45 -60 minuter från start har du ca 40 nybakade bullar.

  • 25o g mjölkfritt margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 650-700 g naturligt gluten och laktosfri mjölmix (är du inte glutenintolerant eller veteallergisk går det lika bra med vanligt mjöl).
  • 6 tsk bakpulver
  • 4 dl av den mjölk/mjölkersättning du tål. Jag tar som vanligt havredryck.
  • 4 tsk kardemumma – gärna nystött men det går väldigt bra med färdigmalen också.

ägg och pärlsocker till pensling och garnering

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda det mjölkfria margarinet och socker med elvispens krokar tills det är pösigt. Tillsätt äggen. Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma i en bytta. Ta hälften av mjölblandningen och blanda i den andra smeten. Använd en sked. Häll i den mjölk/mjölkersättning du valt. Blanda med krokarna. Häll i resten av mjölblandningen. Blanda snabbt i hop med krokarna. Degen är och ska vara lite kletig.

Fyll vanliga bullformar med smet. Ca 2/3 av formen. Använd två matskedar. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över lite pärlsocker.

Grädda 13-15 minuter mitt i ugnen.

Låt dem svalna på galler. De bullar du inte ska äta fryser du med fördel in när de är lite halvljumma. Då är de som färska när du tar ut  dem.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Bullar, Gott till kaffet, Mjuka kakor och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Snabba kardemummabullar

  1. mona h ägglund skriver:

    ska det verkligen vara 6 tsk bakpulver???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s