Barnens favorit – Moster Kristinas knäckflarnstårta

Den här ”tårtan”, är en enastående hit om man har typ barnkalas. På min sons 7 års kalas, och inte en smula fanns kvar:-)

Ingredienser:

  • 2 dl socker 2 dl havregryn – använd Sempers ”rena” havregryn.
  •  2 dl Sempers fin mix (naturligt glutenfri)
  •  ½ dl ljus sirap
  • ½ dl Oatlys havregrädde – (det går givetvis bra att ersätta med grädd- eller sojagrädde – alltefter ”allergi”. Skulle tro att man även kan använda kokosgrädde har dock inte testat det.)
  • 1½ dl smält mjölkfritt margarin (ex Carlshamns)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver Fyllning: Valfri glass – alltefter vad man tål.

Sätt ugnen på 175 grader.  Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i det blöta.  Ta en rund kakform. Ta 4 bakplåtspapper. Rita av formen på varje papper – 24-26 i diameter.  Bred ut smeten i 4 olika cirklarna. Grädda en i taget i 175 grader. Minst 10 minuter. Själv gillar jag dem krispiga och hör dem ofta 12-14 minuter.  

Låt dem svalna. Lägg på glass – vi vi väljer Oatlys havreglass. Sorbet gå bra för oss i måttliga mängder (kan finnas spår av glukossirap av  rent vete). De flesta glutenintoleranta reagerar inte, men Sigrid har någon enstaka gång känt av veteproteinet, men då har hon haft påslag av t ex björkpollen och varit extra känslig. Oftas helt utan problem. Välj den glass som fungerar för dig.  Fungerar ingen – Bär och kokosgrädde är också mycket gott till.  Tips: Ibland när jag är lite lat, brukar jag göra flarnen, låta dem stelna och sedan bryta dem i kakstora bitar. Passar perfekt till kaffet.

Annons

2 tankar på “Barnens favorit – Moster Kristinas knäckflarnstårta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s