Saftigt gott glutenfritt bröd

Idag har jag bakat ett riktigt saftigt och gott bröd. Receptet hittade jag för länge sedan på nätet men har inte riktigt kommit till skott för jag har saknat en syrad produkt. Visserligen går Rapsy väldigt bra att använda, men det måste man förbereda dagen innan. Och mycket kan man säga om mitt pysslande i köket men det planeras sällan i god tid.

Nu har jag dock hittat en bra produkt. Oatleys naturella Havregurt – det bästa som hänt vår familj i år.

Här kommer receptet. Tror att det kallas för Högbobröd.

 • 2½ dl Boveteflingor
 • 2½ dl rena havregryn
 • 2½ dl ljus glutenfri mix. Ta den som passar dig.
 • 1 dl russin
 • 1-2 dl osvavlade aprikoser (Saltå kvarns är väldigt bra tycker jag)
 • 1-2 dl skållad mandel
 • 1 dl solrosfrön, gärna rostade.
 • 2 tsk bikarbonat
 • 1 tsk husk
 • 4½ dl havregurt alt. rapsy,  filmjölk eller syrad soja. det som fungerar för dig helt enkelt
 • ½ dl mörk sirap.

Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt sedan havregurten och sirap. Använd en avlång brödform som du smörjer in med olja eller mjölkfritt margarin. Bred ut smeten. Grädda längst ner i ugnen på 175 % i 1 timme och 20 minuter. Efter halva tiden – lägg gärna över lite ugnsfolie så du inte bränner brödet.

Låt brödet kallna. Barnen blev mycket förtjusta i brödet.

Jag gjorde så att jag skivade upp allt i ganska tunna skivor och frös in 6-8 skivor i varje påse.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Äggfritt, Bröd och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s