Goda och festliga kanelsnurror

När jag bakar de här snurrorna utgår jag från receptet till kanellängder/bullar.  Skillnaden är fyllnad och form. Gör äggfria genom att bara ta bort dem ur receptet.  Viktigt är att använda rumsvarm mjölkfritt margarin till fyllningen.

Till kanelsnurrorna användänder jag samma fyllning som till kanellängdreceptet, men minskar mängden (såvida du inte bara vill jag göra kanelsnurror – då är det exakt samma mängd.)

Till vaniljsnurrorna har jag en rejäl mängd mjukt mjölkfritt margarin tillgängligt och bra vaniljsocker.  När degen jäst klart första jäsningen och ska bakas ut, delar du den i 4 delar. Kavla ut varje del i rektangulärer. Till vaniljsnurrorna tar du en smörkniv och breder ut det mjuka smöret i små och nätta rörelser. Det gäller att vara lite fin på handen – annars spricker degen för mycket. När hela fyrkanten har ”smör” på sig, ta du och sikta vaniljsocker på. Var generös med sockret.

Vik sedan degen på mitten, på längden,  så att vaniljsocker-sidorna möts. Klappa med handen så att de fastnar lite. Skär sedan i avlånga remsor – ca 1-1½ cm. Ta nu remsorna och snurra dem som när du vrider ut en trasa – mot varandra. När du gjort det snurra du till dem och lägger änden under bullen.

Du gör exakt lika dant med kanelsnurrorna, men du använder kanelsmeten istället. Lätt på handen osv. Alla följande steg är desamma som ovan.  Låt bullarna jäsa ca 30 minuter under duk. Pensla dem ägg. Om du vill – strö över lite pärlsocker.  Lite pyssligare, men ser lite festligare ut till kalas.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s