Goda och festliga kanelsnurror

När jag bakar de här snurrorna utgår jag från receptet till kanellängder/bullar.  Skillnaden är fyllnad och form. Gör äggfria genom att bara ta bort dem ur receptet.  Viktigt är att använda rumsvarm mjölkfritt margarin till fyllningen.

Till kanelsnurrorna användänder jag samma fyllning som till kanellängdreceptet, men minskar mängden (såvida du inte bara vill jag göra kanelsnurror – då är det exakt samma mängd.)

Till vaniljsnurrorna har jag en rejäl mängd mjukt mjölkfritt margarin tillgängligt och bra vaniljsocker.  När degen jäst klart första jäsningen och ska bakas ut, delar du den i 4 delar. Kavla ut varje del i rektangulärer. Till vaniljsnurrorna tar du en smörkniv och breder ut det mjuka smöret i små och nätta rörelser. Det gäller att vara lite fin på handen – annars spricker degen för mycket. När hela fyrkanten har ”smör” på sig, ta du och sikta vaniljsocker på. Var generös med sockret.

Vik sedan degen på mitten, på längden,  så att vaniljsocker-sidorna möts. Klappa med handen så att de fastnar lite. Skär sedan i avlånga remsor – ca 1-1½ cm. Ta nu remsorna och snurra dem som när du vrider ut en trasa – mot varandra. När du gjort det snurra du till dem och lägger änden under bullen.

Du gör exakt lika dant med kanelsnurrorna, men du använder kanelsmeten istället. Lätt på handen osv. Alla följande steg är desamma som ovan.  Låt bullarna jäsa ca 30 minuter under duk. Pensla dem ägg. Om du vill – strö över lite pärlsocker.  Lite pyssligare, men ser lite festligare ut till kalas.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Äggfritt, Bullar och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s