Krusbärspaj utan vete, gluten, soja, mjölk och ägg

Den här pajen utgår från ett beprövat recept på bloggen. Men pajen blev så god att den förtjänar en egen post.

wpid-20150809_182249.jpg

Sätt ugnen på 200 grader.

 • 8 dl rensade sköljda krusbär
 • 150 g mjölkfritt margarin
 • 3 dl cornflakes (Änglmarks är helt glutenfria)
 • 1 dl socker
 • 1½ tsk bakpulver
 • 1½ dl Sempers FinMix (eller annan ljus mjölmix)
 • mjölkfritt margarin och mörkt muscovadosocker till formen.

Blanda de torra ingredienserna i och mjölkfritt margarin en skål. Det är som en kladdigare smulpajsdeg. Jag gör degen med händerna för att det mjölkfria margarinet ska gå in så bra som möjligt.

Smörj en ugnsfast form med mjölkfritt margarin, ”ströa” det med mörkt muscovadosocker.

wpid-20150809_175357.jpg

Lägg krusbären i formen. Strö gärna lite extra muscovadosocker även på bären , fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av krusbären.  (Platta inte ut med händerna – det fördelar sig ändå). Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 20 minuter. Avsluta med att sätta ugnen på grill-läge och låt pajen ”grillas” i 2-3 minuter.

Glass eller vaniljsocker passar bra till. Vi tar gärna R-ice vaniljglass till fruktpajer.

Annons

6 tankar på “Krusbärspaj utan vete, gluten, soja, mjölk och ägg

 1. Vilket härligt recept, och kul med corn-flakes i smulpajsdegen. Det tipset tar jag till mig bums. Hur går det för dig och hur mår du? Hoppas det är bättre med diskbråcket. har tänkt på dig flera gånger men inte kommit till skott att höra av mig förrän nu. Hoppas du haft en bra sommar trots allt. Ha det bra!

 2. Hej/ Jag har mer än fråga än kommentar eftersom jag inte har bakat pajen ännu. Jag tänker använda djupfrysta krusbär och undrar om jag ska ta samma mängd som i receptet och om bären ska användas frysta eller tinade? Kerstin

  • Hej!
   Jag är osäker på mängden. När jag tar frysta blåbär använder jag ca 500 g.

   När jag använder frysta bär så använder jag dem direkt men blandar dem med 1-2 msk potatismjöl som kan suga upp vätskan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s