Uppdaterat pizza-recept-naturligt glutenfritt

Idag var det pizza på menyn. Gjorde om receptet lite idag och det blev ännu bättre än det förra, så det får jag allt dela med mig av. Bilden är desamma som tidigare, då jag inte hade kameran inom räckhåll innan hungriga magar slukade rubbet:-)

Den här satsen räcker till 2 mycket rejäla pizzor och de är matigare än köp-pizzor så två barn och två vuxna blir garanterat mätta. Jag använde tre olika mjölsorter. Jag har blandat dessa mjölsorter lite till och från i sommar och jag tycker att resultatet blir väldigt gott och lättbearbetat. Använder du bara en sort, fungerar det säkert också. Och som vanligt är det mixer utan vetestärkelse som gäller och dessa kräver mycket vätska så det är mindre mjölmängd än ursprungsreceptet.

Ingredienser:

 • 50 g jäst
 • 4 dl ljummet vatten
 • 1 msk fiberhusk
 • 1 msk olja
 • 1 tsk sal
 • 1/2 tsk Xanthangummi
 • Ca 7 dl Sempers Fin mix
 • 1 dl Pofiber

Smula jästen. Lös upp med vatten, blanda i hus. Låt stå och svälla ca 10 minuter. Häll i oljan. Blanda i mjölmixen, pofiber och salt. Arbeta till smidig deg. Här får man vara lite följsam med vattnet. Blir degen lite för lös – knåda in lite extra mjöl om det behövs. Ska vara slät och smidig. Jäs till dubbelstorlek.

Kavlat ut till två rejäla rundningar eller fyrkanter. Jag kavlar det sista på den bakplåtsklädda plåten så att man verkligen får de så tunna som man önskar. Två plåtar går åt för två pizzor.

Lägg på din valfria fyllning. Nedan kommer tips. Tål du ost kan du givetvis ta det. Vi andra tar bara mer fyllning:-).

Fyllning:

 • Tomatsås gjord på krossade tomater, krydda gärna med salt, peppar, lite socker och oregano.
 • Valfria pålägg – t ex skinka, salami, paprika, krossad annans.
Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Äggfritt, Lunch och lättare rätter, Mat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Uppdaterat pizza-recept-naturligt glutenfritt

 1. Paulina Råwall skriver:

  När jag bakar pizza hemma (utan mjölk,soja,havre,vete och råg) gör jag en ”ost” på risdryck, maizena,salt och lite polenta. Denna ”ost” fungerar bra och funkar även på varma mackor i smörgåsgrill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s