Scones – igen

Har egentligen sommarlov från bloggen men idag gjorde jag scones till frukost. Dessa blev så väldigt goda så jag vill gärna dela med mig av receptet. Dessa har Provenas havremjöl för småkakor i sig och tål man inte ren havre, så tar mer av annat mjöl.

Receptet räcker till 3 runda kakor, som jag delar i fyra delar var.

Ingredienser

  • 2 dl Sempers fin mix
  • 2 dl Schärs Mix C
  • 2 dl Provenas havremjöl för kakor (lila pkt)
  • 3 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 äggula (kan uteslutas så blir de även äggfria)
  • 80 g mjölkfritt margarin
  • knappt 3 1/2 dl av den mjölkersättning du tål. Vi tål havredryck, men risdryck, sojadryck, laktosfri mjölk går förstås lika bra.
  • 1/2 msk fiberhusk

Sätt ugnen på 250 grader

Blanda den mjölkersättning du valt med fiberhuskern. Låt stå och svälla.
Blanda under tiden alla de torra ingredienserna. Blanda i äggulan (kan uteslutas), dela i det mjölkfria margarinet med fingrarna, blanda tills degen känns smulig och margarinet är väl fördelat i mjölet. Häll i vätskan – blanda snabbt och kraftfullt ihop till en kletig deg. Den ska vara ganska kladdig.

Lägg bakplåtspapper på en plåt, klicka ut degen i tre jämnstora kakor, platta till lätt med mjölad hand. Förbered skåror – ska bli fyra bitar på varje kaka. Nagga med gaffel och grädda i 250 grader mitt i ugnen i 12 minuter.

Ät sconesen ljumma med lite goda marmelader. Lyxig helgfrukost.

 

 

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Äggfritt, Bröd och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Scones – igen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s