Omelett med kantarellstuvning

Idag var vi i skogen och plockade kantareller. Det finns mycket gott man kan göra med dem och i det moderna köket är väl en omelett gammeldags, men det är ändå min favorit, så det blev det. Använde bara en del av svampen. Resten förvällde jag och la i frysen.

Stuvning:

  • 3 hg rensad svamp
  • 1-2 msk mjölkfritt margarin
  • 2 msk maizena
  • 2-3 dl Oatlys iMat – det jag kallar för havregrädde (väl den grädde/ersättning som passar dig)
  • Salt och svartpeppar efter smak

Smält margarinet i en gryta, när det tystnat – lägg i svampen. Låt det puttra tills allt vatten dunsat. Under tiden förbereder du omeletten (se nedan).
När vattnet dunstat, rör du ut maizenan i lite av havgregrädden och rör ner i svampen. Rör någon minut så att maizenablandningen går in ordentligt i svampen. Späd sedan med havregrädden tills den stuvningen känns bra i konsistensen. Den måste få puttra lite. Ta lite i taget tills den är lagom. Salta – gärna havsalt ger mjukare smak. Några drag med svartpepparkvarnen. Kan givetvis uteslutas.

Omelett:
Sätt ugnen på 225 grader

  • 3 ägg
  • 3 dl havremjölk eller den mjölk du tål
  • 2 msk naturligt glutenfri mjölmix
  • ½ tsk salt
  • 1 nypa socker.

Vispa äggen lätt. Vispa i havremjölken eller den mjölk du valt.
Vispa i mjölet, vispa noga tills klumpar är borta. Salta och lite socker.

Häll i insmord ugnsform.

Grädda i ugnen i 20 minuter.

Bred stuvningen över omeletten. Ät gärna med lite sallad eller varför inte som ett gott tillbehör till kräftorna.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Lunch och lättare rätter, Mat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s