Fusk-lasagne

Lasagne är något som alla i familjen äter med smak. Vi gör två varianter av lasagne hemma. Den lite mer ordentliga med bechamelsås och köttfärssås. Då gör vi en rejäl bechamelsås med pressad vitlök i. Sedan varvar vi pasta, vitsås och köttfärssås, lager på lager och in ugnen i 200 grader. Supergott, men ibland vill man att det ska gå snabbare att laga mat, särskilt när alla är hungriga vi 18-tiden på kvällen, så vi har skapat en variant som brukar slinka ner med nästan lika glada tillrop. En fusklasagne helt enkelt.

Koka valfri glutenfri pasta. Eftersom vi måste ha vetefri och sojafri pasta så är det Schärs pasta som gäller. Häromdagen valde vi Penne. Koka enligt anvisningar på paketet. Koka en rejäl mängd.

Gör rikligt med köttfärssås. Smaksätt gärna med lite oregano så du får lite italienska smaker i munnen.

Blanda köttfärssås och pasta. Ta ett paket oatly iMat, häll i en gryta. Värm den och red av den med lite majszena som du blandat med lite vatten. (ta du maiszena direkt i den varma havregrädden, blir det klumpar.) Blir den för tjock späder du med lite mer iMat. Pressa i en vitlöksklyfta. Häll över pastan och köttfärsen. Blanda. Salta och peppra om det behövs. Lägg i en snygg form, lägg några tomater runt och klipp lite persilja över så har du en riktigt god fusklasagne.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s