Enkla Chokladmuffins

Dessa bakar jag när fika behöver fixas fram snabbt.

  • 100 g mjölkfritt margarin
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 2 dl naturligt glutenfri mjölmix eller glutenfri mjölmix (obs att den inte innehåller skummjölk eller soja)
  • 1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Smält margarinet. Låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt . Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till sist i matfettet. Ställ ut 16 bullformar på en plåt. Fördela smeten i formarna. Inte mer än 3/4 i varje form. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.

Vill man ha kladdiga muffins – 10 minuter. Vill man ha lite mer klassisk chokladmuffin – 12 minuter.

Annons

4 tankar på “Enkla Chokladmuffins

    • Hmm, vet inte. Jag har nog gjort dem 50 gånger och aldrig råkat ut för det. Nu är ju ugnar väldigt olika, så kanske du kan prova att sänka värmen 25 grader. Jag ska fundera under dagen. Kommer jag på något hör jag av mig. Annika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s