Mjuk pepparkaka med lingon utan mjölk, vete och gluten

DSC_2849

Den här kakan blev snabbt en ny favoritkakan. Väcker barndomsminnen hos mig och lingonen ger extra smak och saftighet. Grundreceptet hittade jag på Kokaihop.se.
Extra plus var att den är mkt enkel att göra.

Sätt ugnen på 175 grader

Ingredienser:

 • 2 st ägg
 • 2 dl socker
 • 75 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
 • 1,5 dl lingonsylt
 • 3,5 dl naturligt glutenfri mjölmix, t ex Schärs Mix C
 • 1,5 tsk mald ingefära
 • 2 tsk mald kanel
 • 1 tsk mald nejlikor
 • 2 tsk bakpulver
 • 1, 5 dl av den mjölkersättning du tål, t ex havredryck, rismjölk.
 1.  Vispa socker och ägg poröst. Klicka i det rumsvarma smöret och lingonsylten och vispa försiktigt ihop. Smöret ska fortfarande vara lite grynigt. Blanda kryddorna och bakpulver med mjölet i en separat bunke och rör sedan ner i smeten. Häll i mjölken.
 2. Grädda kakan i en smord avlång form i nedre delen av ugnen ca 40-45 min i 175º. Känn med en sticka så den är torr.
Annons

2 tankar på “Mjuk pepparkaka med lingon utan mjölk, vete och gluten

 1. Synd, att jag inte såg detta igår. Jag skulle baka med sonen och var så förbaskat sugen på mjuk pepparkaka, men alla recept jag hittade, involverade en runda till affären, och det fanns varken tid eller ork för det….så vi får helt enkelt baka idag också. Jag har hittat en ny bok ”nytt bröd” där man inte använder mjölmixer, utan alla recept baseras på naturligt glutenfria produkter.
  Sara

 2. Reblogga detta på intecoolochoberord och kommenterade:
  I’m sorry this post is in Swedish.
  Jag återupptäcker smakerna från barndomen i ny vete-, mjölk- och sojafri tappning. På denna blog har jag hittat några fantastiska recept, bland annat den godaste mjuka pepparkakan jag någonsin smakat. Så detta recept rekommenderar jag ALLA att prova!
  GOD Jul
  önskar Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s