Kokostoppar

Sportlov och lite husvirus har gjort att aktiviteten här har varit låg. Men idag ville minsta tjejen ha lite party nu på kvällen och något gott till. Snabbt och enkelt fick det ju bli. Då passar dessa enkla kokoskakor kanonbra.

DSC_2759

Sätt ugnen på 175 grader.

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 200 g ekologisk kokos

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i kokosen. Blanda noga. Låt stå någon minut. Klicka ut kakor på två bakplåtsklädda plåtar.

Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt dem stanna på plåten några minuter efter att du tagit dem innan du lyfter över dem på galler för att svalna. Mumsa och njut. 

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Gott till kaffet, Småkakor och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Kokostoppar

  1. Kjersti skriver:

    Gott! En liten blog award har dumpit ned hos dig idag. Kika in hos mig så får du veta varför! Ha en bra dag och hopps virusarna försvinner i solskenet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s