Citronkladdkaka utan vete, gluten mjölk och soja

Var så sugen på att baka något jag aldrig bakat förut – men med kravet att det skulle vara enkelt, snabbt och allting hemma. Snubblade över det här receptet på nätet Recepte.se. Då är det förstås med smör och vetemjöl men jag har gjort om receptet för att passa oss med olika allergier.

DSC_2727

Ingredienser

 • 150 g mjölkfritt margarin
 • 1 -2 st citron (1 stor eller två små)
 • 2 st ägg
 • 2.5 dl socker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 1.5 -1,75 dl ljus naturligt glutenfri (vetefri) mjölmix, t ex Schärs Mix C, Lailas gula, Sempers fin mix. Kan tänka mig att om man tål mandelmjöl så fungerar det säkert också.

Smält det mjölkfria margarinet i en kastrull. Låt svalna. Smörj en liten springform med mjölkfritt margarin. Tvätta citronen eller citronerna noga och riv dem – men bara det gula – annars blir kakan besk. Dela därefter dem och pressa ur saften i en citruspress.

Vispa samman ägg och strösocker till en pösig och fluffig kräm. Tillsätt vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft. Blanda till en jämn smet, använd gärna elvispen.

Tillsätt det det smälta mjökfria margarinet och den ljusa mix du valt. Blanda till en jämn smet, gärna med elvispen på lägsta hastighet.
Häll smeten i den smorda formen.
Grädda mitt i ugnen i 150°C i ca 35 minuter.

Den är ganska lös – det gör inget. Låt den svalna, ställ in i kylen och servera den kylskåpskall. Innan servering kan du pudra den med lite florsocker. Något härligt bär och mynta kan jag tänka mig förvandlar den till en härlig tårta. Servera med t ex lite kokosgrädde eller Soyatoo Rice Whip spray cream.

rice spray

DSC_2658Den här kakan får också bli mitt bidrag till Månadens Sötsak – Mjuka kakor (en dag för sent i och för sig men ändå)

Annons

3 tankar på “Citronkladdkaka utan vete, gluten mjölk och soja

 1. Hej! Jag gjorde min med rismjöl då jag inte hittade något annat i vår livsmedelsbutik. Men oj oj oj vad god den här kakan var. Både min sambo och jag älskade den! Tack så himla mycket. Vi har en ny favorit till fredagsmyset =)

 2. Bara för Annika.

  Jag ville bara tipsa om något som heter Bioresonans. Gå gärna in och läs om det på nätet. Det är en behandlingsform mot allergier. Jag vet att det kan låta väldigt konstigt. Jag var själv väldigt skeptisk mot det i början men det funkar verkligen. Jag har en mamma som var allergisk mot en massa saker som vete, mjölk, ägg, soya, vitlök, var histaminöverkänslig och säkert något mer jag inte kommer på just nu. Hon fick klåda av sina allergier. Men efter behandlingar med bioresonans har hon blivit av med sin klåda och allergierna. Jag vet att det låter konstigt men det är värt att ge det en chans. Jag har själv blivit hjälpt. Jag har haft astma av mina allergier. Jag har nu gjort mig av med mina inhalatorer för att jag inte behöver dem längre. Jag är fortfarande inte klar med mina behandlingar men känner mig bättre redan efter att ha varit på tre.

  Du får gärna höra av dig om du vill fråga något. För mig var det så stort att jag vill berätta för alla om det som kan ha nytta av det. s_efstratiadis@hotmail.com eller fb sanna baloo.

  Ha det gott och tack än en gång för det goda receptet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s