Bra naturligt glutenfri mjölmix till småkakor

Nu har jag varit i Upplands Väsby hos Louise som har Allergimat. Jag har bunkrat ett nytt favoritmjöl – Schärs Mix C. Ja, det är inte nytt på marknaden, utan har funnits i flera år. Det har dock svårt att hävda sig på den svenska mjölmix-marknaden så jag ringde och la in en beställning på 10 pkt – 1 låda. Sommarens småkaksbak blir nu ännu godare. Och nej, jag har inte fått betalt för att skriva detta, tycker det alldeles av mig själv.

Mix C passar inte till allt men den bräcker i stort sett alla konkurrenter när det gäller att baka småkakor, muffins, mjuka kakor och tårtbottnar. Blir supergott och väldigt fin konsistens.

Kakorna man skymtar på bilden är Chokladsnittar. Recept hittar du här.

Till bröd tycker jag att MixWell är det starkaste kortet – även när det gäller naturligt glutenfria produkter. Även det kan vara svårt att få tag på, men går att beställa på deras hemsida. Även Lailas gula fungerar bra till bröd – men inte så bra till kakor tycker jag.

Till pannkakor föredrar jag Sempers Fin Mix.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Tips & Råd. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s