Jordgubbar och kokosgrädde

Det här är ju inget recept utan att tips.

Igår köpte vi fina jordgubbar – som smakade jordgubbar. Inte så miljösmart med tanke på att det hade åkt från Spanien men allt som sätter lite piff på vardagen är välkommet just nu.

Så igår blev det en smak av sommar – jordgubbar med kokosgrädde. Mums

Många har frågat om kokosgrädden. Jag har provat lite olika men Blue Dragons är bäst tycker jag. Den har lagom med smak dessutom och lätt att få fluff på.

 • 1 pkt Blue Dragon Coconut cream – kylskåpskall
 • 1-2 msk florsocker

Gräv ut det feta från den kylskåps kalla grädden med en sked och endast lite av det tunna. Häll i 1-2 msk florsocker. Vispa med elvisp tills du har fått fluff på grädden. Om den blivit lite lös – ställ i kylskåpet 20-30 minuter. Nu perfekt att servera till precis vilken dessert som helst. Om jag kunde välja idag så skulle jag ändå välja kokosgrädde före vanlig – särskilt tillsammans med bär.

Så här ser den ut som nyvispad.

Annons

6 tankar på “Jordgubbar och kokosgrädde

  • Ja, i bättre sorterade affärer. De flesta Ica Maxi har den – annars kan man be dem ta hem.
   Gott är det. Om det är svårt att få fluff kan man ta i lite, lite citronsaft utöver florsocker.

 1. Hej du fina, har precis hittat hit. Det berör starkt i din blogg om sjukdomar som ignoreras av läkare säkerligen för att han inte kan hitta..mm. Är en kvinna på 45 som av andra orsaker än er inte blivit tagen på allvar i vården och just nu är det illa. Men jag är vuxen och jag blir så arg för er skull. Glädjen att du orkar dela med dig av recept, gör mig överlycklig. Jag har bl a blivit diagnostiserad IBS för många år sedan, (först laktosintolerans) Har de sista åren blivit så dålig att jag inte funkat, vilket beror på nackskada men nog så mycket att inte magen funkat. När mina blåsor blev värre och värre i munnen började jag ta bort mer och mer, och oavsett vad läkarna säger, mår jag så mycket bättre av glutenfri, helt mjölkfri, soja, och många frukter. Blåsorna är borta likaså magsmärtorna. SÅ underbart att hitta en så intressant sida och med så många goda recept, så kan jag leka lite med mat igen och bak, jag älskar bak!!
  Kommer hålla tummarna för er, att ni ska få svar och att bördan ska lätta, skänker extra kärlek till killen med smärtorna…
  Kram och var rädd om er!!! Och TACK igen!!!

  • Vad roligt att du hittat hit – och vad jobbigt att behöva må som du gör. Ja, det kan vara en kamp att möta sjukvården. Vi har ofta mött många bra personer och en del som är sämre. När det gäller att baka och laga mat så har det blivit viktigt för mig att livet ska kännas rikt – oavsett vad man tål eller inte tål. Hoppas att du ska hitta recept som du kan njuta av och välkommen hit!!
   /Annika

  • Hejsan!
   Efter att jag blev diagnostiserad med UC, så har jag tagit reda på så pass mkt info som möjligt om sjukdomen och kosten därtill. Läkarna menar att kost har ingen betydelse och att jag ska fortsätta äta som vanligt, provade det och magont och allt kom tillbaka. Hittade ett uttryck kallat ”Basallergi” över nätet som myntats av Ursula Jonsson och beställt hennes bok ”Nu räcker det-så befriar du dig själv från kronisk sjukdom”. Efter att jag börjat följa hennes kost hållning märker jag stor skillnad, mår mkt bättre, förvisso går jag fortfarande på viss medecinering och vi får se vad nästa koloskopi undersökning visar och hur det fortlöper sig i framtiden med denna kost, för tidigt att säga än. Men kan redan nu säga att så fort jag får i mig nått som inte ingår i basallergi kosten, krånglar magen. Det är ett tips bara till er, det är värt att prova, vad har man att förlora? De flesta kroniska sjukdomar är relaterade till föda, man måste hitta vad det är som skadar sin kropp. Med tanke på att vår bas föda här i Sverige och speciellt Finland bestor till 70% av komjölks produkter och spannmål så är sannolikheten stor att säkerligen de flesta lider av någon slags intolerans av dessa ämnen och till följd av det får olika diverse problem.Det är många som blivit fria från sina kroniska sjukdomar genom att lägga om sin kost, tex IBS, UC, Reumatism etc..

   En liten tanke från mig och önskar er allt välmående framöver och tack för fina recept idéer / Shila =)

 2. Pingback: Glutenfri apelsinpaj med chokladtouch | Bak & Mat för alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s