Kyckling-wok i kokosmjölk

Under veckorna vill jag gärna ha några rätter som är enkla att göra, goda att äta och inte tar alltför lång tid. Då tycker jag wok är överlägset.

Denna kycklingwok uppfyller alla dessa kriterier. Jag serverar den med kokt ris.

Ingredienser:

  • olja
  • kycklingfilé. Ingen exakt mängd utan ta så mycket som du tror behövs.
  • 1-2 broccoliknyten.
  • 4 morötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 limeblad
  • salt
  • peppar
  • chili eller sötsur chilisås

Börja med att förbereda riset.

Förbered grönsakerna. Skölj, skala morötter och skär och dela i mindre delar. Morötterna skär i du i avlånga stavar. Broccolin bryter du enklast i små buketter. Lägg i skål och ställ vid sidan av så länge,

Fortsätt därefter med skära kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra. Värm olja i wok-panna. Woka kycklingen i het panna. Woka dem tills de är vita i köttet rakt igenom. Lägg i skål vid sidan av medan du fortsätter att woka grönsakerna.

Woka grönsakerna i några minuter. Ska behålla sin spänst. Lägg därefter i kycklingen. Häll på burken med kokosmjölk, lägg i limebladen och krydda allt med lite mer salt och lite sötsur chilisås. Låt det puttra samman i smakerna några minuter. Mina barn gillar inte när det är så starkt så jag gör så att jag tar ganska lite i wokpannan och så kryddar jag min mat lite extra när jag serverar den.

Servera med kokt ris.

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Äggfritt, Mat och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s