Kyckling-wok i kokosmjölk

Under veckorna vill jag gärna ha några rätter som är enkla att göra, goda att äta och inte tar alltför lång tid. Då tycker jag wok är överlägset.

Denna kycklingwok uppfyller alla dessa kriterier. Jag serverar den med kokt ris.

Ingredienser:

  • olja
  • kycklingfilé. Ingen exakt mängd utan ta så mycket som du tror behövs.
  • 1-2 broccoliknyten.
  • 4 morötter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 limeblad
  • salt
  • peppar
  • chili eller sötsur chilisås

Börja med att förbereda riset.

Förbered grönsakerna. Skölj, skala morötter och skär och dela i mindre delar. Morötterna skär i du i avlånga stavar. Broccolin bryter du enklast i små buketter. Lägg i skål och ställ vid sidan av så länge,

Fortsätt därefter med skära kycklingen i mindre bitar. Salta och peppra. Värm olja i wok-panna. Woka kycklingen i het panna. Woka dem tills de är vita i köttet rakt igenom. Lägg i skål vid sidan av medan du fortsätter att woka grönsakerna.

Woka grönsakerna i några minuter. Ska behålla sin spänst. Lägg därefter i kycklingen. Häll på burken med kokosmjölk, lägg i limebladen och krydda allt med lite mer salt och lite sötsur chilisås. Låt det puttra samman i smakerna några minuter. Mina barn gillar inte när det är så starkt så jag gör så att jag tar ganska lite i wokpannan och så kryddar jag min mat lite extra när jag serverar den.

Servera med kokt ris.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s