Ingers Nissekakor – kokoskaka med chokladsmak

Receptet på dessa goda kakor har jag fått skickat via mail till mig från en blogg-läsare. Tack Inger!! Receptet kommer ursprungligen från en bok om Kyrkkaffe och att baka till många.

En enkel, snabb och mycket god variant av den klassiska kokostoppen. Ny vardagsfavorit. I receptet jag fick står det att det räcker till 30 st, men jag fick ut dryga 50 och jag hade inte velat ha dem större, men det är en smaksak tänker jag vad man gillar.

Sätt ugnen på 200 grader

 • 150 g mjölkfritt margarin
 • knappt 2 dl socker
 • 1 1/2 msk vaniljsocker
 • 1 1/2 msk kakao
 • 3 ägg
 • 250 g kokos (1 påse)

Smält det mjölkfria margarinet. Rör i alla ingredienser ( ta äggen sist). Rör i ett ägg i taget. Klicka ut på på bakplåtspapper. I Ingers recept använder man småbrödsformar men jag hade inga hemma, så jag klickade ut smeten på papper. Vill man göra dem ännu lite festligare blir det nog fint med just formar till.

Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.

Om Annida

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad allt innehåller.
Det här inlägget postades i Småkakor och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ingers Nissekakor – kokoskaka med chokladsmak

 1. Kjersti skriver:

  Kokoskakor är toppen när man är glutenintolerant. Dina ser jättegoda ut! Eftersom jag fått mail från fler än dig ang olika mjölsorter gjorde jag ett helt inlägg om olika sorters glutenfria mjölsorter igår. Hoppas du läste det, annars kommer länken här.
  http://kjerstismatochprat.blogspot.com/2012/01/liten-glutenbakskola-och-genomgang-av.html.
  Ha det bra!

 2. Kelly skriver:

  Tusen tack! Precis vad jag behöver till min brorsons dop^^

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s