Ingers Nissekakor – kokoskaka med chokladsmak

Receptet på dessa goda kakor har jag fått skickat via mail till mig från en blogg-läsare. Tack Inger!! Receptet kommer ursprungligen från en bok om Kyrkkaffe och att baka till många.

En enkel, snabb och mycket god variant av den klassiska kokostoppen. Ny vardagsfavorit. I receptet jag fick står det att det räcker till 30 st, men jag fick ut dryga 50 och jag hade inte velat ha dem större, men det är en smaksak tänker jag vad man gillar.

Sätt ugnen på 200 grader

  • 150 g mjölkfritt margarin
  • knappt 2 dl socker
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk kakao
  • 3 ägg
  • 250 g kokos (1 påse)

Smält det mjölkfria margarinet. Rör i alla ingredienser ( ta äggen sist). Rör i ett ägg i taget. Klicka ut på på bakplåtspapper. I Ingers recept använder man småbrödsformar men jag hade inga hemma, så jag klickade ut smeten på papper. Vill man göra dem ännu lite festligare blir det nog fint med just formar till.

Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter. Låt dem svalna på galler.

Annons

4 tankar på “Ingers Nissekakor – kokoskaka med chokladsmak

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s