God och enkel pasta med köttfärs och bönor

Idag blev det åter lite rester – hur gott som helst blev det.

Jag hade:

 • Glutenfri pasta som blivit över – två olika sorter. (Jag har nästan alltid dessutom pasta i frysen eftersom jag tenderar att göra för mycket och jag ogärna vill kasta mat). Vi använder Schärs pasta som är vetefri, mjölkfri och sojafri.
 • köttfärssås
 • Haricoverts (jag hade frysta)
 • tjock vit sås (se hur du gör nedan)

Sätt ugnen på 200 grader

Gör den vita såsen. Så här gör jag:
Smält mjölkfritt margarin i en tjockbottnad kastrull. Vispa i 2 -3 msk Sempers finmix i fettet. Låt fräsa under omrörning en liten stund. Späd sedan med valfri vätska. Jag tog tog iMat och havredryck. Välj det som du mår bra av. Späd i omgångar tills önskad konsistens. Jag vill ha den ganska tjock för då får du nästan en ostliknande konsistens och det vill jag åt.

Förväll bönorna. Så här gör jag. lägg bönorna i en gryta. Häll på vatten så att det precis täcker. Salta lite. Koka upp, låt koka på medelvärme i 2-3 minuter. Ta av grytan från plattan, häll 1-2 dl kallt vatten. Låt stå 5 minuter. Häll av. Klara.

Smörj en form. Lägg i pastan, köttfärssåsen och bönor:

Häll över den tjocka såsen. Blanda med en sked så att den rinner igenom ordentligt. Ställ mitt i ugnen ca 20 minuter.

Klart!

 

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Lunch och lättare rätter, Mat och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till God och enkel pasta med köttfärs och bönor

 1. Malin R skriver:

  Mums, låter gott!
  Den kommer jag absolut att testa en dag. Fast utan bönorna då (allergi) men sonen är galen i broccoli istället så det får det bli! 🙂
  Tack för inspirationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s