Nytt utbak av gluten- och mjölkfria pepparkakor

Idag var det dags att baka ut resten av den pepparkaksdeg jag satte för snart en månad sedan och sedan la i frysen. Dessa blev bättre än första utbaket, dels beroende på att de just varit i frysen, men framförallt arbetade jag in mer gluten- och laktosfri mjölmix idag. Man kan säga så här att ju mer degen återvändes när man tagit ut figurerna och tog till vara på degresterna, så blev kakorna bättre och bättre. Så mitt tips är att ha i lite mer mjöl i ursprungsreceptet – som du hittar här. Och att du gärna låter degen ta ett varv i frysen innan du ska baka (går givetvis att utesluta).

Annons

1 tanke på “Nytt utbak av gluten- och mjölkfria pepparkakor

  1. Pingback: Goda glutenfria Pepparkakor | Bak & Mat för alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s