Nytt utbak av gluten- och mjölkfria pepparkakor

Idag var det dags att baka ut resten av den pepparkaksdeg jag satte för snart en månad sedan och sedan la i frysen. Dessa blev bättre än första utbaket, dels beroende på att de just varit i frysen, men framförallt arbetade jag in mer gluten- och laktosfri mjölmix idag. Man kan säga så här att ju mer degen återvändes när man tagit ut figurerna och tog till vara på degresterna, så blev kakorna bättre och bättre. Så mitt tips är att ha i lite mer mjöl i ursprungsreceptet – som du hittar här. Och att du gärna låter degen ta ett varv i frysen innan du ska baka (går givetvis att utesluta).

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Julbak, Småkakor, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Nytt utbak av gluten- och mjölkfria pepparkakor

  1. Ping: Goda glutenfria Pepparkakor | Bak & Mat för alla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s