Chokladpannacotta med hallon

Dagens efterrätt blev en god chokladpannacotta. Enkelt och gott. Nästa gång kommer jag att prova att smälta lite fin choklad och har i för en ännu fylligare chokladsmak. Idag blev det med kakao och det blev också mycket gott.

Utgick från ett recept som jag hittade i senaste Bulletinen. Gjort om lite och ökat mängderna eftersom det skulle räcka till fler personer.

Räcker till 6 portioner

  • 250 ml kokosgrädde
  • 1/2 dl havregrädde (eller den grädde du tål)
  • 2 dl Risenta rårörsocker (går förstås bra med vilket rårörsocker som helst)
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk gelatinpulver (gör enligt bruksanvisningen på paketet)

Toppa med ljumna hallon och en liten klick av den grädde/gräddersättning du tål. Vi valde GoGreen-visp.

Förbered gelatinpulvret.

Koka upp kokosgrädde, havregrädde, kakao och rårörsockret. Koka någon minut. Tillsätt gelatinet. Koka i drygt en minut. Häll upp i portionsformar. Låt stå kallt i  två timmar eller längre.

Ljumma frusna hallon, lägg dem på pannacottan innan du serverar den. Klicka på en liten klick av den grädde/gräddserättning du tål. Ät och njut!

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Desserter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s