Gluten-vete och mjölkfria mördegskakor

Detta basrecept blir nog en ny favorit – passar bra nu när julbaket snart ska fixas. Dessa smakar citron men kan nog varieras hur mycket som helst. Och kakorna flöt inte ut någonting!
Receptet hittade jag på Schaers hemsida och är bakat med Schärs Mix C. Vet inte hur det blir med t ex Lailas gula – men borde fungera lika bra.

Ingredienser:

  • 250 g Schär Mix C
  • 125 g socker,
  • 125 g kallt mjölkfritt margarin
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 ägg
  • rivet citronskal

Sikta mjölet på arbetsytan och gör en grop i mitten. Tillsätt socker, ägg, margarin, rivet citronskal och vaniljsocker i gropen. Arbeta snabbt ihop allt till en deg och forma den till en boll. Låt degbollen vila minst en timme i kylskåpet. Jag lät den vila över natten och degen blev kanonbra.

Sätt ugnen på 180 grader

Kavla ut degen tills den är ca 5 mm tjock. (tycker du att det är svårt eller att degen fastnar -kavla mellan 2 bakplåtspapper). Ta ut små kakor med kakmått och lägg dem på en bakplåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten tills de har fått färg (efter ca 10 min.).

Jag gjorde lite olika former. Ska göra spökmun och ögon på dom som är lite halvmåneformade. Därför pudrade jag dem även med florsocker så att de blev vita.

Det vankas födelsedagskalas för 9-åringen i helgen och spöktema är beställt:-)

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s