Dags att prova glass

Just nu räcker inte tiden riktigt till för att baka. Jobb och vård av son som inte är så pigg  – för den som är intresserad kan du läsa mer här.

Men i kväll provade jag i alla falla att göra egen glass. Hade lite vispad kokosgrädde kvar sedan igår (ca 1 -1/2 dl), som jag ville återanvända på något vis.

Jag började med att ta två ägg. Delade dem – äggvitorna för sig och äggulorna för sig. Vispade äggvitorna till ett hårt skum. Sedan vispade jag äggulorna tillsammans med 2 msk florsocker till en gul kräm.

Jag blandade min kokosgrädde från igår med 2 dl Carlshamns luftiga visp och lite florsocker. Vispade upp till så fluffigt som det bara är möjligt.

Jag vände äggula och äggvita och lite vaniljsocker (hade ingen vaniljstång hemma) ner i havre- och kokosgräddblandningen. Glassemetn kändes luftig och smakade mkt gott.

Bredde ut den i en frystålig form. I halva formen rörde jag ner lite hackade frysta hallon.

Nu står den i frysen – o morgon rapporterar jag om experimentet blev gott. Om det blev det kommer ett mer formellt recept med ingredienser och allt i punktlista.

 

 

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Desserter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Dags att prova glass

  1. ÅJ skriver:

    Låter mumma!
    Vi ser fram emot ett recept vad det lider…
    Underbart att ni är ett steg närmare en lösning för A. Jag håller alla tummar för er!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s