Äpplen i ugn

Idag behövde vi alla pigga upp oss med lite god dessert efter maten. Vi hade en påse med finfina små svenska vinteräpplen stående så det fick bli äpplen i ugn med oatlys vaniljglass till.

Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form. Det ska vara så lagom som möjligt till äpplena.

  • 8 små svenska äpplen, gärna någon av de sena sorterna.
  • 3 msk mjölkfritt margarin
  • 3 msk rörsocker (vanligt går också bra)
  • 2 tsk kanel.
  • Ljus sirap

Skala äpplena och ta bort stjälken. Gröpa ur kärnhusen. Lägg äpplena i den smorda ugnsfasta. Det ska inte vara för mycket extra yta kvar.

Blanda ihop smör, socker och kanel. Klicka i och fyll de urgröpta äpplena. Ringla ljus sirap över – ca 3 msk. Sätt in formen i mitten av ugnen. Stek dem tills de blivit mjuka och fått fin färg.

Servera med den glass du tål – vi valde Oatlys vaniljglass. Vaniljsås går också bra.

Mums vad gott det blev :-).

Annonser

Om Annika

Kortfattat: Småländsk, lundensisk Solna-bor som hejar på AIK, bakar bakverk som de flesta tål, kommunicerar Svenska kyrkan och vet vad nästan allt innehåller. Gillar att fotografera, springa, äta god mat och är svag för riktigt goda viner. På mina två olika bloggar blir det dels recept (Bak & Mat-bloggen) och lite av varje (Allergimamman). Det som är mitt liv helt enkelt. Längre presentation: Livserfaren från ett liv som krävt ständig närvaro och kreativitet då jag bollat både allergiska barn, speciell matlagning och ett professionellt liv som kommunikatör inom ett så spännande område som kyrkan. Och mellan det fraktas barn till balett, cello, innebandy osv. Nu större barn - så mindre och mindre fraktande:-) Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring allergiköket? Allt är möjligt är devisen. Hittar man hit för att se lite hur jag tänker kring jobb så är det ungefär samma - Allt är möjligt. Och mer kan man läsa på https://se.linkedin.com/in/annikaaberg
Det här inlägget postades i Desserter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s